Molimo Vas instalirajte ili ukljuиite flash plugin

Prijava za članove Nephentes grupe

korisničko ime:

 

Novosti

Pogledajte kompletnu ponudu kozmetike za profesionalnu upotrebu, kao i preparate i dekorativnu kozmetiku namenjenu za kucnu negu.

DETALJNIJE »

 

Facebook

SAVETI

IZLAGANJE SUNCU I STARENJE KOŽE

Koža je odličan zapisničar. Svaki trenutak izloženosti dnevnom svetlu akumulira se u koži i kasnije je poznata kao oštećenja od sunca. Kao uzrok je prerani znaci starenja kože, sunce pokazuje oštećenja na koži u vidu bora i hiperpigmentacija, može potisnuti imuni sistem i potencirati rak kože.

 

Čak i ako je izloženost ograničena na kratke ručkove na otvorenom ili 20- minutna šetnja, kumulativna izloženost je dovoljna da izazove znake starenja kože. Prva linija odbrane od dnevnog sunca oštećenja svakodnevno korišćenje SPF-a. Čak i na čistom ili oblačnom danu UV yzraci mogu da oštete kožu, tako da jednostavno nošenje zaštite nije dovoljno.

 

Srećom, danas je tehnologija u izradi krema mnogo napredovala i tako postoje sofisticirane kreme za sunčanje sa formulacijama pogodnim za zdravlje kože sa dovojnim SPF- faktorom i UVA i UVB filterima. Birajte hidratantne kreme sa SPF-om koje možete koristiti ispod šminke i koje štite kožu od prevremenog starenja.

 

PILING KOŽE- TIPOVI KOŽE

 
Svi preparati za piling imaju za cilj da podstaknu uklanjanje mrtvi ćelija kože koje se akumuliraju na površini kože. To pomaže da koža izgleda mlađe, svetlije i glađe. On takođe sprečava pojavu fleka, jer sprečava da se pore zapuše izumrlom kožom i nečistoćama.
 
Ko može da koristi piling?
Postoje blagi pilinzi za lice, a piling za telo će poboljšati teksturu vaše kože. Većina tipova kože mogu imati korist od neke vrste pilinga, jako je važno da se koriste pravilno i ne previše često. Pored proizvoda kao što su AHA i retinoišna kiselina, koji su posebno formulisani za svakodnevnu upotrebu, piling je najbolje jednom ili dva puta nedeljno.
Oprez:
Ako imate veoma suvu, osetljivu kožu budite oprezni sa pilingom. Neki mogu biti previše jaki I dodatno da isuše kožu.
Ako imate masnu kožu, možete naći piling koji stimuliše rad lojnih žlezda čineći kožu masnijom.
Bez obzira na piling koji koristite budite nežni, ne trljajte previše energično.
Nemojte sa koristite piling na osetljivim delovima, kao što je ispod očiju.
Ako imate osetljivu kožu I tendenciju ka nastanku kapilara, koristite blage proizvode I budite izuzetno nežni.
 
Izbor pilinga za kožu
Postoje nekoliko različitih vrsta pilinga, koji deluju mehanički ili hemijski.
Poseban tretman lica, kao što su AHA (alfa-hidroksi kiseline) ili retinoična kiselina, su hemijski pilinzi. Njihovi sastojci pomažu da se uklone mrtve ćelije sa kože.
Čišćenje pomoću preparata koji sadrži granule je mehanički piling. Oni uklanjaju mrtve ćelije kože kroz trenje abrazivnih granula po površini kože.
Mehanički piling je bolji za masnu kožu.
Jastučići za piling, lufa rukavica ili sunđer bolje je koristiti za piling tela.
Kamen se koristi za male oblasti, kao što su laktovi, kolena I tabani.
Budite sigurni da ste izabrali dobar piling za vaš tip kože.
 
Kako raditi piling
Piling tehnika zavisi od proizvoda koji se izaberu, tako da je jako važno pročitati uputstvo za rad.
Kada se radi piling lica, nanese se preparat I kruznim pokretima se masira po površini.
Isprati lice sa dosta vode I pažljivo prosušiti lice.
Postoje pilinzi koji se nanesu na kožu, ostave da se osuše I skinu trljanjem. Oni mogu biti jaki za suve I osetljive kože.
 
Radite piling tela za vreme tuširanja I kada je koža mokra. Pokreti neka vam idu ka srcu.
Kada koristite sunđer ili rukavicu za kupanje, nežno trljajte kožu, obraćajući posebnu pažnju na laktove, kolena, potkolenice, nadlaktice I butane, gde se gruba koža više akumulira. Nakon toga isprati kožu sa što više vode.